ČTENÁŘSKÁ VÝZVA

Pro všechny žáky, rodiče a přátele naší školy vyhlašujeme PRÁZDNINOVOU ČTENÁŘSKOU VÝZVU

Po dočtení knihy vyplňte čtenářský list, který buď během prázdnin pošlete na e-mail heflerova@zsamspernarec.cz, nebo doneste během prvního týdne v září do kabinetu dějepisu.

Nadšeným a pokročilejším čtenářům, kteří se chystají prázdninami pročíst, doporučujeme Vzpomínkovník https://mravencichuva.cz/proctene-leto-2023/

ČTENÁŘSKÁ VÝZVA STÁLE PROBÍHÁ

Od 1. listopadu vyhlašuji mezitřídní čtenářskou soutěž o to, kdo přečte v době lockdownu nejvíce knih!

Poličky v naší knihovně zejí prázdnotou, proto ve 2. pololetí každý žák druhého stupně přečte minimálně jednu knihu měsíčně. To znamená, že na konci června bude mít ve své poličce každý minimálně pět knih. Po přečtení knihy mi vždy nezapomeňte poslat čtenářský list.

Pro inspiraci přikládám seznam doporučené literatury, kterým se můžete, ale nemusíte řídit.

Pravidla jsou jednoduchá:

  1. Čtete jakoukoli beletristickou knížku, kterou najdete doma v knihovně, (můžete číst i komiksy nebo sbírky poezie), ALE KTEROU JSTE JEŠTĚ NIKDY NEČETLI! (Do výzvy se nepočítají např. encyklopedie, nebo knížky pro děti na prvním stupni.)
  2. Jakmile knížku celou dočtete, vyplníte čtenářský list (Jsou pojmenované pro první přečtenou knihu, pro druhou přečtenou knihu atd.) a ten mi pošlete s předmětem Čtenářská výzva. Já povedu výsledkovou listinu.
  3. Soutěží všichni od 6. do 9. třídy a taky já. Žáci 5. třídy se mohou zapojit dobrovolně.
  4. Až se vrátíme do školy, vyhlásím výsledky a předám odměnu prvním třem největším čtenářům.

Pokud nemáte možnost si čtenářské listy vytisknout, můžete si ho obkreslit, nebo mi napsat – nechám vám je k vyzvednutí ve škole. Ze čtenářských listů si vytvořte složku (čtenářský deník v jiné formě, než jste zvyklí).

Pokud máte všechny knížky doma přečtené, nebo naopak nemáte v domácí knihovně takový výběr, můžete si např. na stránkách Městské knihovny v Praze zdarma stáhnout některou z e-knih, kterou můžete číst ve formátu pdf v mobilu, počítači, či tabletu.https://www.mlp.cz/cz/katalog-on-line/eknihy/

Jestliže si budete chtít stáhnout e-knihu zdarma jinde, ověřte si prosím, že je její stažení legální!

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email